OHJEITA ASIAKKAALLE

Koulutustilanteeseen valmistautuminen

Koiran kanssa voi käydä pienellä kävelyllä, mutta liian kiihdyttävää liikuntaa kannattaa välttää. Voit myös antaa koiralle jonkin rauhoittavan virikkeen ennen koulutustilannetta. 

Kouluttamisessa käytetään hyvin usein ruokapalkintoja, joten varaa valmiiksi muutama eri vaihtoehto erilaisia eläimen lempiherkkuja. Herkut tulee olla pilkottuna pieniin paloihin (hevosilla esim. pelletit tai myslit toimii tosi hyvin ja ovat helppoja, mikäli ne hevoselle maistuu) ja niitä kannattaa varata erilaisia sekä olla reilusti. Testaamme palkkion toimivuutta aina koulutuskerran aluksi ja tarvittaessa vaihdamme palkkiota kesken koulutuksen.  Myös muita vahvisteita kannattaa olla tarjolla, esimerkiksi koiralla lelu tai pari vaihtoehtoista lelua. Varaa herkkuja mielummin liikaa kuin liian vähän, niitä menee yleensä etenkin alkuun reilusti. Jotta kouluttaessa ei mene aikaa herkun kaivamiseen taskusta tai pussista, niin suosittelen hankkimaan treeniliivin/namitaskun, josta herkut saa nopeasti ja kätevästi. Ota myös koiralle oma juomakuppi mukaan. Koulutustilasta saa vettä. 

Lisäksi koiralle olisi hyvä varata mukaan taukomatto tai häkki, sekä jotain mieluista puuhaa tauolle esimerkiksi puruluu, täytetty kongi tai nuuhkumatto.  


Koulutus olisi hyvä pystyä aloittamaan aina siellä, missä eläin on lähtökohtaisesti rennoin. Tällöin vältytään helpommin turhalta jännittyneisyydeltä, joka helposti liittyy mukaan opetettavaan käytökseen. Koirilla se voi tarkoittaa omaa kotia tai omaa pihaa, mutta voi olla tiettyjä käytöksiä, jotka on jo opittu siellä niin vahvaksi, että uusi ympäristö voi nollata tilannetta. Tätä kuitenkin katsotaan tapauskohtaisesti ensimmäisellä käyntikerralla koulutussuunnitelmaa tehdessä. Hevoset ovat usein rennoimpia omassa tarhassaan lajitovereiden lähellä, joten suosin kouluttamisen aloittamista ensin siellä ja sitten yleistetään eli siirretään käytöstä myös muihin ympäristöihin. Hevonen voikin olla käynnille tullessani omassa tarhassaan, ellen ole erikseen muuta ohjeistanut. Hevosen tulee olla saanut heinää ennen kouluttamista.

Kotikäynneillä varaa myös valmiiksi kaikki tarvikkeet ja huolehdi, että koulutusympäristö on eläimelle turvallinen (esimerkiksi liukkaus ja ympäristö).  


Ongelmakäytösneuvonnassa aloitamme aina eläimen terveydentilan ja hyvinvoinnin sekä ympäristö- olosuhteiden tarkistamisella, sillä usein jo niiden muuttaminen vie eläimen käytöstä haluttuun suuntaan.  Mikäli niitä ei muuteta, on kouluttamalla käyttäytymisen muuttaminen turhaa ja aikaa vievää, sillä pysyviä tuloksia saada aikaan ollenkaan, mikäli eläimen hyvinvointi ei ole riittävällä tasolla. 

Täytä ennen ensimmäistä käyntiä saamasi esitietolomake huolelellisesti. Ensimmäisellä käynnillä teemme siis hyvinvointikartoituksen, jossa pohdimme yhdessä omistajan kanssa laajasti eläimen hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Ongelmakäytös- neuvonnassa temme myös eläimen havainnointia ja käytöksen analysointia, jonka pohjalta teemme eläimelle yksilöllisen hoito- ja koulutussuunnitelman. Ensimmäiselle käynnille kannattaakin varata aikaa noin 1-2h. 

Koulutuksen aikana, etenkin mikäli kyseessä on jokin siedättämiseen tai vastaehdollistamiseen liittyvä tehtävä (pelot, ongelmakäytökset), on tärkeää huomioida, ettei eläimen sietokyky pääsisi ylittymään kesken koulutuksen. Liian vaikeaan tilanteeseen joututuminen aiheuttaa takapakkia ja usein koulutus voidaan joutua aloittamaan jopa alusta asti uudestaan. 


Onnenpisaran tilalle koulutuksiin tuleville osoite on Laurniementie 12, 56120 Salosaari.  Autot voi jättää tallin pihaan, mikäli portti on avoinna tai tien viereen. Mikäli kouluttajaa ei näy tai huomaat edellisen koulutuksen olevan kesken, odotathan silloin koirasi kanssa kauempana. Muista varoa tiellä kulkevaa liikennettä, mikäli koirasi pelkää autoja, niin ota yhteyttä etukäteen -tällöin saat ohjeistuksen saapumiseen niin, ettei autotietä tarvitse kulkea koiran kanssa. 


Huom! Koulutustilassa sisällä on pehmomatto, jolle saa mennä vain sisäkengillä tai sukkasilteen. Tilassa on lattialämmitys, joten sukat jalassakin tilassa on lämmin ja mukava kulkea :)


HYGIENIA- JA TURVALLISUUS -OHJEISTUS

ONNENPISARAN TILA

 • Tarttuvien tautien leviämisen ehkäisemiseksi kaikkien tilalle koulutukseen tulevien eläinten tulee olla terveitä, rokotettuja sekä niiden loishäädöstä on huolehdittu eläimen yksilöllisten tarpeiden ja yleisten ohjeistusten mukaisesti
 • Myös koulutukseen osallistuvaan ihmisen tulee olla terve! Huomioi käsi- ja yskimishygienia! Maskin käyttö on suositeltavaa, muista myös turvavälit.
 • Eläinten jätökset kerätään ympäristöstä, sisätiloissa eritteet (virtsa, uloste, sylki) siivotaan välittömästi eritetahra- desinfektiolla (välineet ja ohjeistus löytyvät koulutustilasta). Tilassamme on pissasakko 10€, joka maksetaan heti paikanpäällä vahingon sattuessa. 
 • Hevosten kanssa kosketuksissa olevien tulee huolehtia hyvästä hygieniasta, mikäli he käyvät useammalla eri tallilla: vaatteiden vaihto eri tallien välillä, huolellinen käsihygienia (vähintään käsien pesu saippualla + desinfioivan käsihuuhteen käyttö), jalkineiden vaihto tai desinfiointi Virkon S -liuoksella
 • Huolehdithan myös omasta hygieniastasi ja turvallisuudestasi; pese ja desinfioi kädet oltuasi tekemisissä eläimen eritteiden kanssa (huom. myös sylki!). Huomioi zoonoosit!
 • Älä päästä vieraita eläimiä kosketuksiin toisten kanssa
 • Koirien ja hevosten tulee olla kytkettyinä ja omistajansa hallittavissa alueella liikuttaessa. Omistaja on vastuussa eläimen mahdollisista aiheuttamista vahingoista. Alueella liikkuu paljon autoja ja raskasta liikennettä, olethan varovainen!
 • Koirien vieminen hevosten lähelle kielletty turvallisuussyistä! Hevosemme ovat tottuneet koiriin, mutta saattavat silti innostuessaan yllättäen heilauttaa etukaviota nopeasti eteen, jolloin voi olla vaarana, että koira tai ihminen saa osuman.

Henkilökuntamme antaa tarvittaessa lisätietoja 😊

Tästä löydät helposti ja nopeasti kaikki palvelumme hintoineen! 

Ongelmakäytösneuvonta tai koulutuksen kuukausipaketti, ensimmäinen kuukausi

  Sisältää laajan alkukartoituksen mittauksineen, hyvinvointikartoituksen ja sen perusteella laaditut suositukset, kirjallisen koulutussuunnitelman, kirjalliset harjoitusohjeet, koulutuksen etenemisen seurannan ja tarvittaessa koulutussuunitelman päivittämisen 

  Pakettiin kuuluu laaja alkukartoitus  (joko etänä tai kotikäyntinä, matkakulut lisätään) sekä yksi 30 min etäohjaus kuukauden aikana+ etätuki sähköpostilla/puhelimitse 1 kk ajalle.

179 €

Ongelmakäytösneuvonnan jatkoneuvonta etänä tai koulutuspaketin jatko, hinta/kuukausi

Jatkopaketti sisältää koulutuksen etenemisen seurannan ja tarvittaessa koulutussuunnitelman päivittämisen, jatkuvan (PL.lomat,jolloin paketin voimassaoloaika siirtyy) etätuen sähköpostilla/puhelimitse + kaksi 30 min etäohjausta/kk. 

Jatkopaketin voimassaoloaikana kotikäynnit 35€+ matkat (norm 65€)mikäli tarvitaan käytännön kouluttamista ja ohjaamista. 

69 €

Matkakulut edestakaiselta matkalta/km

Lähtöpiste Laurniementie 12, 56120 Salosaari

0,47 €

Yksityiskoulutus kotikäyntinä

Sopii esimerkiksi uuden asian/käytöksen kouluttamiseen, koulutustaitojen harjoitteluun tai maastakäsin työskentelyyn ja ratsastuksen ohjaukseen kouluttamisen näkökulmasta. Ongelmakäytöksissä suosittelen ongelmakäytösneuvonta- pakettia. Ei sisällä kirjallisia ohjeita eikä etätukea. Matkakulut eivät sisälly hintaan. 

65 €

Yksityiskoulutus Onnenpisaran tilalla 

  Koulutus-harjoittelua haluamastasi aiheesta. Ongelmakäytöksiin suosittelen ongelmakäytösneuvontaa.  Kesto 30 min. Ei sisällä kirjallisia ohjeita eikä etätukea. Dobo- yksärin kesto 60 min. 

 45 €

Lisäpalvelu yksityistunteihin/etäpalveluihin

Kirjallinen koulutusssuunnitelma harjoitusohjeineen. Ei sisällä etätukea/seurantaa. Suunnitelman päivitys 20€/kerta 3 kk sisällä palvelun ostamisesta.  

 35 €

Etäohjaus videoyhteydellä

Sisältää ohjausta käytännön kouluttamiseen etäyhteydellä. Ei sisällä kirjallisia ohjeita. Kesto 30-45min

45 €

Etäneuvonta puhelimitse 

-Matalan kynnyksen edullinen palvelu, kun haluat kysyä kouluttajalta neuvoa yleisellä tasolla tilanteeseenne tai vinkkejä omaan koulutusprojektiisi. Ei sisällä kirjallisia ohjeita. Kesto 30 min.

19 €

Maksuvälineinä käy käteinen tai korttimaksu, laskutus/osamaksu- mahdollisuus Klarnan kautta.

Liikuntapalveluihin käy myös smartum ja e-passi.

Kaikki esitetyt hinnat alv 0%, AVL 3§