OHJEITA ASIAKKAALLE

Koulutustilanteeseen valmistautuminen koirat:

Koiran kanssa voi käydä pienellä kävelyllä, mutta liian kiihdyttävää liikuntaa kannattaa välttää. Voit myös antaa koiralle jonkin rauhoittavan virikkeen ennen koulutustilannetta. 

Kouluttamisessa käytetään hyvin usein ruokapalkintoja, joten varaa valmiiksi muutama eri vaihtoehto erilaisia koiran lempiherkkuja. Herkut tulee olla pilkottuna pieniin paloihin  ja niitä kannattaa varata erilaisia sekä olla reilusti. Testaamme palkkion toimivuutta aina koulutuskerran aluksi ja tarvittaessa vaihdamme palkkiota kesken koulutuksen.  Myös muita vahvisteita kannattaa olla tarjolla, esimerkiksi koiralla lelu tai pari vaihtoehtoista lelua. Varaa herkkuja mielummin liikaa kuin liian vähän, niitä menee yleensä etenkin alkuun reilusti. Jotta kouluttaessa ei mene aikaa herkun kaivamiseen taskusta tai pussista, niin suosittelen hankkimaan treeniliivin/namitaskun, josta herkut saa nopeasti ja kätevästi. Ota myös koiralle oma juomakuppi mukaan. Koulutustilasta saa vettä. 

Lisäksi koiralle olisi hyvä varata mukaan taukomatto, sekä jotain mieluista puuhaa tauolle esimerkiksi puruluu, täytetty kongi tai nuuhkumatto.  

Onnenpisaran tilalle koulutuksiin tuleville osoite on Laurniementie 12, 56120 Salosaari. Autot voi jättää tallin pihaan, mikäli portti on avoinna tai muihin liittymiin Ethän jätä autoasi tielle tai aja asuintalomme pihaan. Mikäli kouluttajaa ei näy tai huomaat edellisen koulutuksen olevan kesken, odotathan silloin koirasi kanssa kauempana. Muista varoa tiellä kulkevaa liikennettä, mikäli koirasi pelkää autoja, niin ota yhteyttä etukäteen -tällöin saat ohjeistuksen saapumiseen niin, ettei autotietä tarvitse kulkea koiran kanssa.


Kaikki jätökset tulee kerätä tilan alueelta. Kakkapussit laitetaan asuintalon pihassa olevaan sekajäte- astiaan. Sisätiloissa uroksilla tulee olla urosvyö ja nartuilla kiima- aikana pöksyt. Tilassamme on pissa- sakko 10€/ensimmäinen kerta -> 50€ sitä seuraavat kerrat. 

Huom! Mikäli koirasi suhtautuu epävarmasti vieraisiin tai se saattaa muutoin edes vähissä määrin käyttäytyä aggressiivisesti, tulee tästä ilmoittaa kouluttajalle heti ensimmäisellä yhteydenotolla. Kouluttajan antamia ohjeistuksia tulee ehdottomasti noudattaa, jotta kaikkien osapuolten turvallisuus tulee huomioitua!


Huom! Koulutustilassa sisällä on pehmomatto, jolle saa mennä vain sisäkengillä tai sukkasilteen. Tilassa on lattialämmitys, joten sukat jalassakin tilassa on lämmin ja mukava kulkea :) 

Koulutustilanteeseen valmistautuminen hevoset:

Koulutus olisi hyvä pystyä aloittamaan aina siellä, missä eläin on lähtökohtaisesti rennoin. Tällöin vältytään helpommin turhalta jännittyneisyydeltä, joka helposti liittyy mukaan opetettavaan käytökseen. Hevoset ovat usein rennoimpia omassa tarhassaan lajitovereiden lähellä, joten suosin kouluttamisen aloittamista ensin siellä ja sitten yleistetään eli siirretään käytöstä myös muihin ympäristöihin. Hevonen voikin olla käynnille tullessani omassa tarhassaan, ellen ole erikseen muuta ohjeistanut. Hevosen tulee olla saanut heinää ennen kouluttamista ja myös koulutuksen aikana tai tauoilla tulee olla heinää tarjolla. 


Kouluttamisessa käytetään hyvin usein ruokapalkintoja, joten varaa valmiiksi muutama eri vaihtoehto erilaisia hevosen lempiherkkuja. Herkut tulee olla pilkottuna pieniin paloihin (hevosilla esim. pelletit tai myslit toimii tosi hyvin ja ovat helppoja, mikäli ne hevoselle maistuu) ja niitä kannattaa varata erilaisia sekä olla reilusti. Testaamme palkkion toimivuutta aina koulutuskerran aluksi ja tarvittaessa vaihdamme palkkiota kesken koulutuksen.  Varaa herkkuja mielummin liikaa kuin liian vähän, niitä menee yleensä etenkin alkuun reilusti. Jotta kouluttaessa ei mene aikaa herkun kaivamiseen taskusta tai pussista, niin suosittelen hankkimaan treeniliivin/namitaskun, josta herkut saa nopeasti ja kätevästi. 

Kotikäynneillä varaa myös hyvissä ajoin valmiiksi kaikki tarvikkeet (esimerkiksi lastauskoulutuksessa traileri auton perään jne) ja huolehdi, että koulutusympäristö on eläimelle turvallinen (esimerkiksi liukkaus ja ympäristö).  


Ohjeistus käytösterapia- asiakkaille:

Täytä ennen ensimmäistä käyntiä saamasi esitietolomake huolelellisesti (linkki Google Formsiin). Ensimmäisellä käynnillä teemme  hyvinvointikartoituksen, jossa pohdimme yhdessä omistajan kanssa laajasti eläimen hyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä.  Ensimmäiselle käynnille kannattaa varata aikaa noin 1h.

Etä-tapaamiset pidetään Google Meetillä. Saat linkin tapaamiseen heti varaamisen yhteydessä, mikäli teet varauksen sähköisestä ajanvarauksestamme. Muussa tapauksessa saat linkin hieman ennen sovittua tapaamisaikaa. 

Kuukausi- paketissa saat selkeän hoitosuunnitelman, sekä kirjalliset, helposti seurattavat harjoitusohjeet Google Sheets- tiedostoon. Kouluttaja seuraa tiiviisti etenemistänne myös tapaamisten välillä ja voit myös itse olla yhteydessä kouluttajaan, mikäli mitä tahansa kysyttävää herää!
HYGIENIA- JA TURVALLISUUS -OHJEISTUS

ONNENPISARAN TILA

  • Tarttuvien tautien leviämisen ehkäisemiseksi kaikkien tilalle koulutukseen tulevien eläinten tulee olla terveitä, rokotettuja sekä niiden loishäädöstä on huolehdittu eläimen yksilöllisten tarpeiden ja yleisten ohjeistusten mukaisesti
  • Myös koulutukseen osallistuvaan ihmisen tulee olla terve! Huomioi käsi- ja yskimishygienia! Maskin käyttö on suositeltavaa, muista myös turvavälit.
  • Eläinten jätökset kerätään ympäristöstä, sisätiloissa eritteet (virtsa, uloste, sylki) siivotaan välittömästi eritetahra- desinfektiolla (välineet ja ohjeistus löytyvät koulutustilasta). Tilassamme on pissasakko 10€, joka maksetaan heti paikanpäällä vahingon sattuessa. 
  • Hevosten kanssa kosketuksissa olevien tulee huolehtia hyvästä hygieniasta, mikäli he käyvät useammalla eri tallilla: vaatteiden vaihto eri tallien välillä, huolellinen käsihygienia (vähintään käsien pesu saippualla + desinfioivan käsihuuhteen käyttö), jalkineiden vaihto tai desinfiointi Virkon S -liuoksella
  • Huolehdithan myös omasta hygieniastasi ja turvallisuudestasi; pese ja desinfioi kädet oltuasi tekemisissä eläimen eritteiden kanssa (huom. myös sylki!). Huomioi zoonoosit!
  • Älä päästä vieraita eläimiä kosketuksiin toisten kanssa
  • Koirien ja hevosten tulee olla kytkettyinä ja omistajansa hallittavissa alueella liikuttaessa. Omistaja on vastuussa eläimen mahdollisista aiheuttamista vahingoista. Alueella liikkuu paljon autoja ja raskasta liikennettä, olethan varovainen!
  • Koirien vieminen hevosten lähelle kielletty turvallisuussyistä! Hevosemme ovat tottuneet koiriin, mutta saattavat silti innostuessaan yllättäen heilauttaa etukaviota nopeasti eteen, jolloin voi olla vaarana, että koira tai ihminen saa osuman. Hevosille ei saa antaa mitään ruokaa eikä hevosten tiloihin saa mennä. 

Henkilökuntamme antaa tarvittaessa lisätietoja 😊